Villa i Strib / Komplet projekt

  • Kunde: Jens jensen
  • Dato: August 2009
Se PDF brochure

Beskrivelse af huset


Denne bolig udgør en enhed i andelsforeningen “Skovlunden” i Strib.De 18 boliger ligger på buede strenge, parallelt med landskabets koter.Boligerne har alle gode lysindfald og en god kontakt til træbevoksningen omkring bebyggelsen. Til hver bolig hører en lille have eller terrasse, derskaber en privat sfære omkring huset.

Boligerne er bygget op over en fælles grundplan, der dog er varieret afhængigt af den enkelte families ønsker. Huset er enkelt indrettet med entré, værelser, bad, bryggers og et stort opholdsrum indeholdende køkken. Et lyst og velproportioneret rum med mange indretningsmuligheder.

Udefra er der lagt vægt på homogenitet blandt boligerne, der karakteriseres ved det repeterende gavlmotiv. På tagene ligger naturskifer, der set fra ankomstvejen giver en flot sammenhæng i bebyggelsen. Husene er bygget i tegl og er hvidpudsede, hvilket får det enkelte hus til at lyse op i landskabet.

Arkitekten om opgaven
Boligerne er enkle og funktionelle med vægt på rumlighed og lysindfald. Der er loft til kip og vinduesbånd langs tagets underkant, hvilket medvirker til en arkitektonisk oplevelse af lethed og helhed i huset. Udvendigt har vi betonet bebyggelsens relation til landskabet ved at lade boligerne fungere som en samlet figur i tre gadeforløb, således at
bebyggelsen følger landskabets kurver.

Bygherren fortæller
Familien Jespersen sætter pris på en velfungerende 136 m2 bolig efter mange år i et større hus. Her er et smukt lysindfald, der gør at ikke to dage opleves ens. Bebyggelsen er fint afstemt mellem et homogent ydre med ens materialer, carporte m.v. overfor individuelle bolig- og haveindretninger.
Her er mulighed for at være sig selv og indgå i et fællesskab på samme tid.