• FUNKTION: SKIRESORT, URBAN STRUKTUR 

  BELIGGENHED: QATAR, USPECIFICERET 

  STATUS: IDE


  THE QATAR SNOW CRYSTAL er hverken en by eller en bygning. Det er en verden i sig selv. Det vil blive et image og et brand for Qatar, et fatamorgana i ørkenen.

  Qatar er et varmt og goldt emirat i den Persiske Bugt. Det har en nøgleplacering centralt i mellem Europa, Afrika og Asien.
  THE QATAR SNOW CRYSTAL giver lokalbefolkningen og besøgende mulighed for rekreation og oplevelser inden for Qatars grænser, hvor man tidligere har været nødt til at rejse væk, da mulighederne for dette ellers har været små.

  Snekrystallet danner en perfekt form for et effektivt og funktionelt skiresort på højde med verdens bedste. Armene er skiløjper og centeret er en tragt hvor løjperne løber sammen og bliver til et snelandskab med restauranter, caféer og barer. Nederst finder man en snepark med flade løjper til børn og begyndere, og "half pipes", "slides" og "jumps" til mere ekstreme skiløbere og snowboarders. Der findes løjper i alle farver, hvor den længste er 3000 meter. 

  THE QATAR SNOW CRYSTAL vil ud over dette byde på et hav af andre funktioner fra vandsportscenter til boliger.

  Da visionen for THE QATAR SNOW CRYSTAL er at det skal være 100% CO2 neutral, har ingeniører allerede nu været med i idéfasen.